lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kaikki Applen ja Apple kaikkien puolesta!

Kuten otsikosta näkyy, olen astumassa vaaralliselle tiellä. Todennäköisesti jo pelkkä otsikko herättää  lukijakunnassa ja koko Suomen väestössä, itseasiassa koko maailman väestössä jos ymmärtäisivät otsikosta jotakin, monenlaisia tunteita. Silmitöntä raivoa, pahkahduttavaa ihastusta, suurta ahdistusta, suunnatonta ylpeyttä etc. etc..Monet ovat valmiita pelkän otsikon luettuaan esittämään vasta-argumenttinsa vaikka eivät tiedä edes aihetta. Toiset (tosin vain murto-osa jos sekään) tuntevat outoa kunnioitusta kirjoittajaa kohtaan:"Kuinka hän uskaltaa? Siinäpä vasta mies paikallaan. Edes joskus joku uskaltaa!"
Voi olla, että joku lukee tekstiä sormiensa välistä, sillä double facepalmkaan ei meinaa riittää..Oli miten oli, tämän päivän aiheeni on Omppu.

Noin 4 vuotta sitten ostin ensimmäisen Omppu-tuotteeni. Se oli iPod nano. Neljännen sukupolven. Ei siis mikään antiikkilaite. Kappaleet vaihtuivat kun iPod lensi kaaressa lattialle ja olipa siinä jopa pelejä, jotka toimivat iPodia liikuttelemalla. Voi se oli kulta-aikaa. Kukaan ei pilkannut, korkeintaan ihaili laitetta.

"Voi kumpa mullakin olis noin hieno. Mul on vaan tää mis ei oo edes näyttöä!"
"Ella, vähän hieno, maksoko paljo?"
"Mä toivon tollasta joulupukilta lahjaks ens jouluna!"

Muutama vuosi siitä eteenpäin päätin ostaa uuden tietokoneen. Vanha kun oli jo VANHA ihan kirjaimellisesti ja kaatuili kymmenen minuutin välein. Olin myös korviani myöten täynnä Windowsin käyttöjärjestelmää. Päätin siis ostaa MacBook Pron. <3
Nyt vastaanotto ei enää ollutkaan aivan samanlainen kuin aikoinaan ostaessani rakkaan iPodini. Tutuiksi tulivat nimet "Applen huora", "Ompun orja", "porvari, "hifistelijä". Onneksi kaikkeen tottuu. Minulle tolkutettiin silloin ja vielä tänä päivänäkin kuinka ostin tuplahintaisen koneen, jossa Omena maksaa enemmän kuin kone itsessään. Kuinka haaskasin turhaa rahaa kun halvemmalla olisin voinut saada paremmankin koneen. Kuinka hairahduin yliarvostettuun merkkiin ja sokeuduin Applen turhan suuresta loisteesta. Kuinka valitsin käyttöjärjestelmän, joka on vaikea käyttää ja josta on vaikea löytää eri toimintoja.
Itse olen sitä mieltä, että hyvää konetta en olisi saanut yhtään halvemmalla. Akku kestää ja kapasiteetti on juuri sopiva omaan käyttööni. Kone on helppo kuljettaa paikasta toiseen, koska ei paina paljoa ja laturia ei tarvitse joka paikassa kuljettaa mukana. Käyttöjärjestelmä on niin paljon sujuvampi ja muutenkin kone varmempi kuin kokemukseni muista koneista.

Eikä siinä toki vielä ollut kaikki. Viimeisen naulan löin arkkuuni kun ostin uuden aarteen: iPhone 4:n. <3 Voi sitä piikittelyn määrää!

"Voi ei Ella! Mummos koirakin häpee sua!"
"Apple-huora!"
"Noniin. Sieltä se orja tulee!"
"Oikeen Apple-ihminen meillä täällä. Kattokaa kun se nyt selaa tota iPhoneaan."

Ja ne hulvattomat sarjakuvat ja pilapiirrokset. :D Olen nauranut itseni kuoliaaksi niiden ansiosta. Olen sitä mieltä, että iPhone on unelma. Helppo käyttää, nätti ja monikäyttöinen. Kaikkea mitä halusinkin.

Mutta mistä loppujen lopuksi johtuu se, että Applen tuotteita omistavat henkilöt joutuvat jonkinlaisen sosiaalisen syrjinnän kohteeksi? Heitä haukutaan, piikitellään ja syljetään päälle? Mitä he ovat tehneet ansaitakseen sellaisen kohtelun?
Onko kyse siitä, että niin sanotut antiApple-ihmiset tuntevat itsensä köyhemmiksi ja vähemmän porvareiksi kun eivät halua/heillä ei ole varaa ostaa kalliita Omppu-tuotteita. Ehkäpä. Tai jospa syy on siinä, että nämä antiOmppu-ihmiset kuulivat liian pieninä tarinan Lumikista ja Seitsemästä kääpiöstä ja heille jäi siitä elinikäiset traumat. Aina kun he näkevät omenan, josta on haukattu palanen (kuten kaikki varmaan tietävät että Applen logossa on juuri tällainen omena), he muistavat vaistomaisesti traumaattisen sadun ja myrkkyomenan ja laittavat puolustusvaihteen päälle ja haluavat tuhota Ompunkantajan kuin se olisi sadun noita, paha äitipuoli.

Anyway, oli syy mikä hyvänsä, olen itse ylpeä Applen-kantaja. Laitteet toimivat ja rahaa riittää elämiseen. Täydellistä siis. Voisikin tässä ruveta sitten miettimään uutta hankintaa..hmmhmmhmm..tänä iltana taidan laskea lampaiden sijasta omenia. Kyllä, sellaisia, joista on haukattu pala. ;)

5 kommenttia:

  1. Tässä tekstissä on hyvin vähän loogista argumentointia, mutta paljon paksujen OmenaTM-lasien läpi tapahtuvaa subjektiivista tarkastelua.

    Mutta jos näistä laseista maksaa kovan hinnan, niin kyllähän niitä sillon on mukava kanneskella ympäriinsä; ovat kenties kevyet, sulavalinjaiset ja vielä paljon muutakin.

    Ja kun näiden lasien läpi katsoo maailmaa... aurinko paistaa, kukkaset kukkivat, elämä on ihanaa. Täydellistä!

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus ei ole oikeasti kritisoida ketään. Jokainen hommaa koneen kun koneen sama se. Tarkoituksena oli vain repiä hieman huumoria aiheesta. Sarkasmi kun lyö läpi tässäkin tekstissä niinkuin muissakin teksteissäni.

    Aurinkoista kevättä. Oli lasit sitten millaiset tahansa. ^^

    VastaaPoista
  3. Noh tohon orja juttuun..
    Jos omistat Microsoftia=microsoftin fanboy,
    jos taas omistaa linuxia= on koodaava linux nörtti(vaikkakin linux vaatii vähän enemmän koodaustaitoa ja näpräystä että saa kasattua semmosen kivan "paketin"ja onhan noit helposti päiviteltäviä linux järjestelmii)
    ja noikin on tommosia stereotyyppisia juttuja.

    Aika hölmöö haukkua ihmistä rumilla nimityksillä, jonkun brandin takia..yhtä hölmä kuin se et haukkusin kaveria kun se juo Hartwallin limskoi ja ite Marlin mehui :D. Itse oon sitä mieltä et jos joku haluaa arvostella esimerkiksi sitä, että itse käytän samsungia, joka on tähän mennessä ollut vähiten bugeja omaava puhelin ja edullisin vaikka sillä nyt ei ole väliä kun joka vuos julkastaan jotain uusia superpuhelimia ja edellisen hinta on jo lasken iha arvottomaks
    (...milloinkohan se päivä koittaa kun näist puhelimist tulee semmosii muuntautuvii robottei jotka tekee ruuan ja pesee pyykit omast puolest! mut toi meni vähä ohi aiheen takasin asiaa-->)

    ja sitten lisätään se että käytän microsoftin winukkaa ja lisäksi olen googlen orja. Eli siis niin kyllä muut saavat mielipiteensä ilmaista kunhan sanoo asiallisesti( eli ei noin miten sulle) itse kritisoin Applea korkeista hinnoista kun loppuen lopuksi osat tulevat samoista lähteistä kuin muidenkin koneiden osat ja samoilla valmistus menetelmillä. Enimmäkseen tuo merkki maksaa niinkuin monessa muussakin brandissa. Mutta no mielipide asioita nuo että kuka tykkää ja kuka ei ja mitä on helpmopi käyttää. itse koen winukan helpoksi ja käytännöllisemmäksi mulle(pelikäytössä ja leffoja katsellessa. Ja saa asenneltua kaikenlaisia kivoi ohjelmia ja pystyy pelaa legendaarisia dos pelejäkin ..mut tod näkösest applellelkkin on varmaa jotaa ohjelmia et saa dossin siihenki et dos pelit toimiija mitäs tohon sanois DOSi kivaa :)
    Tarkoitukseni ei ole kritisoida mitenkään . tarkoitukseni on kommentoida vaan :)

    Ja Kohtalon kirjotukseen Minä katselen maailmaa Androidin silmin :) Voi nähdä sen googleuden :))

    Ja leikisti ottaen. Mitäs jos omena ja google yhdistys.... tulis...ANDROIDI OMENOITA O.O voin jo kuvitella omena robotteja joilla on tyylikäs google tatuointi persees ja ja etupuolele jättimäinen Intel/Nvidia logo ja jaloissa kivat karvis sandaalit :) IMAGINE..oh no...THE HORROR O.O ( Juu tiedän tiedän käyttöjärjestelmältää hyvin samanlaisia et ei aleta nyt pilkkua viillaa tän tarkotus oli nyt enemmän vitsi :O)

    Ja viimeset sanat,Hedelmät on aina terveelllisiä(niin kauan kun aäilöntä aineit ei ole liikaa). maksavat vaan enemmän kuin tomaatit :D tämä oli sen merkki että mulla on nälkä :D
    ja sitte! Hyvin kirojtettu ! :) kehuja siinä! ja hyvä teksti kun herättää keskustelua :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Ja voin sen verran vielä huomauttaa, että mielestäni en nimenomaan arvostellut ketään, jolla on joku muu kuin Applen tuotanto käytössään. Kerroin vain siitä mitä MINULLE on sanottu tai miten siihen on suhtauduttu, että minulla on kyseiset laitteet! En maininnut tekstissäni kertaakaan muita tuotteita saati sitten HAUKKUNUT niitä ja niiden käyttäjiä. Niin ala-arvoinen en ole. :)

    VastaaPoista