keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Terveyden hinta

Ei sitä oikeen muuta voi kun sanoa, että on se onni valmistua joku kaunis päivä lääkealanammattilaiseksi. Ja paskan marjat.
Jaksan päivä toisensa jälkeen ihmetellä ihmisiä. Reilu vuoden apteekissa työskentelyn jälkeen en enää millään ole pysynyt laskuissa siinä, kuinka moni asiakas jaksaa valittaa lääkkeiden hinnoista. Eikä siinä jos se olisi kerran kuukaudessa, MUTTA JOKA IKINEN KERTA KUN OLEN TÖISSÄ. Ja monta kertaa päivässä.

"Ja se tekee 35,45€"
"No oho, kylläpä on kallista!"

"Ja se olisi sitten 58,79€"
"Miten ne nyt noin paljon voivat maksaa!?"

"Ja tämä tekisi 120,12€"
"Mitäh!? Ei voi pitää paikkansa, siihen pitäisi tulle KELAn korvaukset!"
"Ne ovat tässä mukana jo."

"Ja 45,50€"
"On se kumma kun kaikki rahat menevät apteekkiin. Aikamoista riistoa. Helvetin kallista!"

IHMISET! Totuus on se, että lääkkeiden tuontano harvoin on ihan hirvittävän halpaa. Ja vaikka kuinka apteekin ensisijainen tehtävä on edistää ihmisten terveyttä muun muassa tarjoamalla palveluja, että ihmiset saavat kaiken maailman peräpukama voiteensa ja piilolinssinesteensä, niin apteekkitoiminta on kuitenkin bisnestä. :D Muutenhan kaikki lääkkeet voitaisiin hyvää hyvyyttään jaella torilla ilman minkäänlaista hintaa. Kaikki tänne, täältä saa ilmaisia lääkkeitä. Juu ei maksa mitään! Kyllä löytyy vaivaan kun vaivaan lääke kun lääke. Tänne vaan!

En ymmärrä mistä ihmiset ovat saaneet käsityksen, että niinkin korkea teknologia kuin lääkkeidentuotanto olisi ilmaista kun ei edes vessapaperi ole ilmaista! Kyllä siitä mielellään maksetaan, että saadaan silkkistä vessapaperia, joka hellii rekkamiehen hymyä ja tuoksuu vielä mansikalle. Mutta kun kyseessä on esimerkiksi lääke, joka suhteellisen suurissa määrin HELPOTTAA elämää, niin siitä kyllä valitetaan ja jaksetaan nurista. Älkää syökö lääkkeitä, mutten lupaa vastata seurauksista. Kuka sitä pakottaa ostamaan lääkkeet ja syödä. Eiköhän sekin ole ihan vapaa valinta.

Itse olen valmis maksamaan hyvinvoinnistani ja terveydestäni. Syön allergialääkkeitä maaliskuusta syyskuuhun ja sen lisäksi minulla on migreenilääkitys ja sydänlääkitys. Ei tulisi mieleenikään valittaa asiasta.

Ja tietysti sokerina pohjalla, sakkana suspensiossa ja kermana päällä on se, että lääkkeiden hinnathan ovat apteekin työntekijöiden vika. :) Onneksi olen iloinen asiakaspalvelija ja otan sinunkin paskasi niskaani. ^^ Täytyy nyt loppua vähän keventää ja sanoa, että on sitä onneksi suuri osa ihmisiä, jotka tajuavat asian oikean laidan. Ja kyllä sitä on apteekkityössä saanut niin monet naurut, että en vaihtaisi kyllä mihinkään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti