lauantai 23. heinäkuuta 2011

"Videota ei voi toistaa mobiililaitteilla"

Ella täällä taas nurisee maailman kurjuudesta. Blogini on mitä todennäkösimmin saanut jo jäätävän AE-maineen (Avautuminen Elämäntapana), mutta jos totta puhutaan en piittaa siitä tippaakaan. Tarkoitukseni ei niinkään ole avautua vaan lähinnä tuoda julki, blogin nimen mukaisesti, ajatukseni juoksua. Ilmoittaa kansalle (tai noh, lukijakunnalle) asiat, jotka saavat minut pohtimaan. Toki ajatuksen juoksuni on ajoittain niin vilkasta, etten pysy millään perässä. Tai siis nimenomaan pysyn perässä mutten pääse niiden rinnalle, saati sitten edelle.

Tänään päätin kirjoittaa aiheesta "Videota ei voi toistaa mobiililaitteilla". Kirjotan tekstiäni parhaillaan rakkaalla iPhonellani. Siis mobiililaitteella. Hämmästyin suuresti kun avatessani blogiani, näyttöön ei ilmestynytkään teksti: "Videota ei voi toistaa mobiililaitteilla..plaahplaahplaah". Jos näin olisi käynyt, olisin tehnyt jotakin maailmaa mullistavaa taatusti. Tai en ehkä maailmaa, mutta bloggaajia ja blogihaita mullistavaa.

Junalla reissatessa yksin, mieleni tekee usein kuunnella musiikkia. Jälleen tänään niinkuin monta kertaa aikaisemminkin, juuri alottaessani kuuntelemista tajusin, että iPodistani oli päässyt akku loppumaan. VOI EI. Raukka alkaa olla jo niin vanha, että alkaa niin sanotusti "tulla jo lusikkallisia housuun" ihan vahingossa. Iän takia annan sen iPodiskalleni anteeksi. Hetken mietittyäni muistin, että minullahan on myös mitä mainioin iPhone, jossa akkua on vielä paaaaaaljon jäljellä ja netin pitäisi toimi (ainakin hetkellisesti). Iskin kuulokkeet tulille ja viritin Youtuben asemiin. Ensimmäinen kappale Röyksopp "it's what I want". Jännitys tiivistyy, mikä musiikkikokemus sieltä löytyykään. Lataalataalataalataa. "Videota ei voi toistaa mobiililaitteilla". MITÄÄÄH!!? Miten niin ei voi? Eihän se nyt käy laatuun sitten ollenkaan. Tottakai videon voi toistaa iPhonella.

Sinne meni se musiikinkuuntelu. Olen aikaisemminkin miettinyt samaa. Miksi erilaiset toiminnot netissä (esim. juuri monien videoiden katseleminen) on estetty mobiililaitteilta? Kysyin asiaa vimmoissani poikaystävältäni, joka tunnetusti voittaisi varmasti kaikki maailman nippelitiedon nappulatriviat, sillä ajattelin häneltä löytyvän tähänkin ratkaisu.

"Se on tätä nykyaikaa."

Miten niin nykyaikaa!!? Eikö nykyaikaa nimenomaan olisi se, että pelkkien tietokoneiden lisäksi asioita pystyisi vaivattomasti tekemään myös puhelimella.

"Tekijänoikeudet"

Joo'o, ymmärrän. Mutta miten se liittyy asiaan, katsonko videon iPhonella vai MacBook Prolla? Se on asia, jota en saa mahtumaan päähäni. Jos joku fiksumpi tietää, niin minulle saa kertoa.

Toki puhelimella nykyään voi tehdä paljonkin asioita netissä, kuten katsoa julkisten liikennevälineiden aikataulut, hoitaa laskujen maksamisen ja tarkistaa miten tehtiin sanomalehdestä kompostipussi. Silti en ymmärrä ruutuun lävähtävää tekstiä "Videoa ei voi toistaa mobiililaitteilla". Ehkä minun ei kuulukkaan ymmärtää asiaa. Pitäkööt tunkkinsa ja mahtavat musiikkielämyksensä. Minä kirjoitan blogia ja kuuntelen junan jyskyntää.

2 kommenttia: